Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

people have the power

H κατασταση στην Ελλαδα ειναι απελπιστικη. Εμεις οι Ελληνες εχουμε την εντυπωση οτι μονο με τις σπουδες μπορει να ειναι καποιος ευτυχισμενος η να βγαζει τα προς το ζην. Μεγα λαθος! Αν δειτε την κατασταση στα αλλα κρατη θα καταλαβετε οτι μονο εδω συμβαινει αυτο. Το συνδρομο της μορφωσης αλλα οχι τοσο για την αυτη καθ΄αυτη μορφωση οσο για λογους ματαιοδοξιας, απληστιας και φυσικα φημης. "Ξερεις ο γιος μου σπουδαζει ιατρικη!" λεει και τρεμει απο συγκινηση η κυρα Κουλα.
Μα φυσικα! το παιδι πρεπει να το σπουδασουμε, να γινει επιστημονας! Συγνωμη αλλα το παιδι σας το ρωτησατε; Κι υστερα απορουμε γιατι ραβονται ασθενεις με ξεχασμενα νυστερια μεσα τους η γιατι μια κοιλη διεγνωστηκε ως προβλημα στην καρδια η ενα απλο αιματωμα ως καρκινος! Φυσικα, αφου συμφωνα με ερευνες το 40% πηγε ιατρικη οχι με δικη του θεληση αλλα υστερα απο παρακινηση γονεων και συγγενων. 40%! Καθολου αμελητεα ποσοτητα.
Βεβαια οι ευθυνες πεφτουν και κατα ενα μεγαλο μερος και στο εκπαιδευτικο συστημα, το οποιο το βρισκω αρκετα μονοπλευρο. Μορφωση δεν ειναι μονο αυτα που κανουμε στο σχολειο. Δεν ειναι μονο τα μαθηματικα, τα αρχαια ,τα οικονομικα..
Παρολα αυτα πιστευω πως ακομα υπαρχει ελπιδα αρκει ο καθενας απο εμας να κανει κουμαντο στη ζωη του. Δηλαδη να σπουδαζουμε αυτο που θελουμε να κανουμε ανεπηρεαστοι αυτο που πιστευουμε και μονο ετσι νομιζω οτι θα αλλαξουν τα πραγματα. Κανοντας ο καθε ενας το καλυτερο που μπορει εκει που μπορει. Γιατι αν σκεφτει κανεις αυτο τελικα ειναι επανασταση. Και συλλογιστειτε οτι οταν ο καθε ενας ειναι ευτυχισμενος απο τη ζωη του τοτε εχουμε και εναν ευτυχισμενο λαο.
Ας μην ξεχναμε οτι ανεκαθεν ο λαος ειχε τη δυναμη. Μπορουμε να αλλαξουμε τα παντα,αρκει να συνειδητοποιησουμε την ισχυ της θεσεως μας. Εγω, εσυ, ο καθενας. Γιατι αυτη τη στιγμη μου φαινεται οτι φερομαστε οπως μια μεγαλη αρκουδα την οποια εχει αιχμαλωτισει ενας αρκουδιαρης και την εκμεταλευεται και την γελοιοποιει προς οφελος του και η αρκουδα δεν αντιδρα επειδη πολυ απλα δεν εχει συναισθηση της δυναμης της. Στην πραγματικοτητα ομως θα μπορουσε να τον κανει χιλια κομματια ,οντας σαφως δυνατοτερη και να ξεφυγει απο τον καταπιεστικο ζυγο.

Ιουλιετα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου